top of page

3 askelta menestykseen!

Kuulostaa liian helpolta. Sellaiselta, että varmaan ajattelet, että tähän on kyllä koira haudattuna, eikö? :)


No ei ole mitään tai ketään haudattuna, mutta onhan tuo aika virtaviivaisesti mutkat suoriksi sanottu. Se silti on oiva työkalu saavuttaa niitä asioita, joita elämässä haluaa saavuttaa.


Yritysmaailmassa ollaan totuttu numeraalisiin ja laadullisiin tavoitteisiin aikatauluineen ja toiminta-askeleineen. Ja todettu, että ne toimivat, jos niihin sitoudutaan. Tämä pätee myös tavoitteisiin yritysmaailman ulkopuolella.


Niihin tavoitteisiin, joita kohti kulkiessa matkasta muodostuu meille varsin merkityksellinen. Tutkimusten mukaan tavoitteita asettaa vain 20% ihmisistä, vaikka on todettu niiden parantavan elämänlaatua tuovan elämään merkitystä silloin, kun tavoitteet on asetettu omista lähtökohdista ja sisäisestä motivaatiosta käsin.

Eli ei niin, että otat tavoitteeksi saman kuin naapurin Sirpalla, vaikkei se oikeastaan ole se, mikä tuo sinulle sitä pitkäkestoista, eudaimonista onnellisuutta ja hyvinvointia. Vaan miettimällä, mikä tai mitkä asiat ovat sinun hyvinvointisi ja onnellisuutesi kannalta ratkaisevia asioita, mitä haluat tavoitella.


“A dream written down with a date becomes a goal. A goal broken down into steps becomes a plan. A plan backed by action makes your dreams come true.”

Greg Reid


"Kun unelman kirjoittaa ylös saavuttamispäivämäärän kanssa, siitä tulee tavoite. Kun tavoitteen purkaa toiminta-askeleihin, siitä tulee suunnitelma. Kun suunnitelman välivaiheet toteuttaa, saavuttaa unelmansa." Näinhän se menee, sitä ei sovi kieltää.


Lisäisin tähän kolmen helpon askeleen listaan muutaman asian, jotka ottaa huomioon:


Motivaatiotekijä; mitä se tekee sinulle, kun pääset tavoitteeseesi? Asteikolla 1-10, kuinka tärkeää sinulle on päästä tavoitteeseesi? Millä tavalla se on tärkeää? Keihin muihin se vaikuttaa, kun pääset tavoitteeseesi?

Sitoutuminen; oletko sellaisessa kohdassa elämässä, että olet valmis sitoutumaan niihin pieniin askeleisiin, jotka vievät sinua kohti tavoitetta?

Mahdollisten esteiden tunnistaminen ja niiden yli pääseminen; mitkä voisivat tulla esteeksi matkan varrelle ja miten pääset niistä yli?

Visualisointi; tunnetilojen kehollistaminen auttaa matkan varrella varsinkin silloin, kun tuntuu että fokus on kateissa. Kun et muista, miksi teet niitä pieniä asioita tavoitteesi eteen. Joten ennen matkaan lähtöä sulje silmäsi ja kuvittele itsesi ajan x päästä, kun olet saavuttanut tavoitteesi. Mitä näet, kuulet, teet, tunnet? Jos katsot itseäsi lintuperspektiivistä, niin millainen on elekielesi, ryhtisi ja ilmeesi? Missä tunnet kehollisesti tuntemasi tunteet?


Valmennuksissani keskitytään 1-2 tavoitteeseen, riippuen valmennuksen kestosta. Koska olen elinvoimaisuuscoach, liittyy valmennettavieni tavoitteet jollain tavalla aina elinvoimaisuuden lisäämiseen.


Asteikolla 1-10 (1=en lainkaan, 10=täysin), kuinka elinvoimaiseksi olet tuntenut itsesi viimeisen kahden viikon aikana?


Mulla on ollut kunnia auttaa naisia ja naisyrittäjiä, jotka ovat kadottaneet elinvoimaisuutensa ja intohimon elämäänsä tuplaamaan elinvoimaisuutensa ja rakastumaan oman näköiseen elämäänsä sekä yrittäjyyteen niin, että elämä ei ole yhtä viikonloppujen tai loman odottamista. Mikäli tällainen elämäntyyli kuulostaa sinusta hyvältä, niin tutustuhan valmennuksiini täällä ja varaa aika maksuttomaan strategiasessioon, jossa

✓ luot selkeyden tunteen siitä elinvoimaisuudesta, jonka todella haluat saada

✓ saat selville oleelliset rakennuspalikat unelmiesi elinvoimaiselle elämälle

✓ määrität #1 asian, joka estää sinua saamasta sen elinvoimaisuuden, jonka haluat

✓ tunnistat voimallisimmat keinot, jotka vievät sinua kohti elinvoimaisuutta, jonka haluat

✓ päätät session innolla tietäen tarkkaan, mitä tehdä seuraavaksi luodaksesi elinvoimaisen elämän, jonka haluat

Iloisia tammikuun viimeisiä päiviä toivotellen, Maria

62 views0 comments

Comments


bottom of page