top of page

MARIA NURMI
Kauppatieteiden maisteri 2001
Yrittäjä vuodesta 2003

Positive Psychology Practitioner 
Int Health Coach® 
HCA Master Coach® 
Meditaatio-ohjaaja 

 

Maria2024.png

Lorem ipsum löpägaga fagfg

Kuka minä olen?

Olen Maria ja olen integratiivinen ja mastertason Health Coach.

Autan keski-ikäisiä naisia muuttamaan sitä oletusohjelmointia, joka on pitänyt heidät jumissa. Estänyt heitä nauttimasta keski-iästä täysin rinnoin. Estänyt heitä omaksumasta terveyttä tukevia elintapoja. Estänyt elämästä omannäköistään elämää. Estänyt heitä tuntemasta syvempää iloa ja innostusta.

 

Ohjelmoinnin uudelleenbuuttauksen myötä autan keski-ikäisiä naisia tarttumaan rohkeasti oman elämänsä ohjaksiin elinvoimaisena ja ilolla. Luodakseen elämänsä iltapäivää hyvinvointinäkökulma edellä. Ilman, että he tyytyvät siihen mitä annetaan tai mitä tulee vastaan.

Olen 48-vuotias elämää rakastava äiti, vaimo, sisko, ystävä ja intohimoinen yrittäjä. Innostaja, introverttiydestä toisinaan pitävä extrovertti. Pilateksesta ja joogasta nauttiva juoksija. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin hurahtanut kauppatieteiden maisteri, jolla on vankka kokemus yritysmaailman johtotehtävistä, yrittäjyydestä ja (työ)hyvinvoinnin parista. 

H Y V I N V O I N T I-  &  Y R I T T Ä J Ä T A R I N A N I

Lapsuudenkodissani näin yrittäjyyden, johon kuului kaksi kertaa puhjennut vatsahaava ja paljon kotoa poissa oleva yrittäjäisä. Uskoin, että sellaista se yrittäminen nyt vain on. Siitäkin huolimatta olen aina kokenut suunnatonta vetoa yrittäjyyteen. Ehkä olen tiedostamattani tiennyt, että voin muuttaa tuon uskomuksen yrittäjyydestä, joka minuun oli lapsuusaikoinani iskostettu. Yrittäjyyteni alkutaival perheyrityksessämme ei ollut helppo. Maalaamani kultareunat yrittäjyyden reunoilta karisivat nopeasti. Oli aika, että valvoin yöni miettien ostoreskontran ja myyntireskontran välistä epäsuhtaa ja sitä, mistä saan palkat työntekijöillemme. Oli aika, että yrittäjyys oli tulipalojen sammuttelua. Liki miljoonan euron perustamislainat lyhennyksineen hengittivät niskaani.

 

Oli aika, että yrittäjyys ei enää tuntunut mukavalta. Olin vähällä luovuttaa. Kunnes kysyin itseltäni, että mikä oli se juttu, minkä takia alunperin lähdin yrittäjäksi. Ja toisaalta, halusinko lapseni näkevän samanlaisen mallin yrittäjyyteen kuin mitä itse aikoinaan näin? 

 

Vai voisinko kenties yrittää muuttaa keskustelua yrittäjyyden haastavuudesta ja hyvinvointia kuormittavasta luonteesta enemmänkin siihen, kuinka yrittäjyys parhaimmillaan on hyvinvointia tukeva elämäntapa? Ja tehdä vielä tämän oman esimerkkini kautta.

Yrittäjyys omalla kohdallani nousi antoisaksi vasta siinä vaiheessa, kun ymmärsin minun elinvoimaisuuteni olevan edellytys yrityksen elinvoimaisuudelle. Tein suunnitelman oman hyvinvointini parantamiseksi. Pelkkä suunnitelma ei riittänyt, vaan teot ratkaisevat. Aika nopeasti aloin saamaan tuloksia jaksamiseni suhteen pienten elintapamuutosten kautta. Olin onnistunut ruokkimaan optimistisuuttani ja toiveikkuuttani. Yrittäjälle varsin tärkeitä luonteenvahvuuksia. Suomalainen sisukin nosti päätään.

 

Vuoden kuluttua katsoin taaksepäin ja mietin, kuinka upean matkan olin itseni kanssa kulkenut. Olin jälleen se oma elinvoimainen itseni. Se, joka pystyi samaistumaan tunteeseen yrittäjyyden antoisuudesta.

 

Vaikka ura perheyrityksessä on ollut osa unelmaani, niin kolmisen vuotta sitten päätin lähteä kulkea kohti toista uraunelmaani. Silloin en osannut eritellä tuota unelmaani sen tarkemmin. Tiesin, että se liittyy jotenkin siihen, että saan auttaa naisia voimaan paremmin. Näkemään elämän tarjoamat mahdollisuudet ja innostamaan realistisen positiivisella tavalla ihmisiä kohti omia unelmiaan. Pari vuotta investoin itseeni ja opiskelin positiivista psykologiaa ja holistista hyvinvointicoachausta. Sain työkalupakin täynnä työkaluja, joilla toteuttaa unelmiani.


Toimin reilun 20 vuoden ajan perheyrityksemme johtotehtävissä, joista vuosina 2021-2023 toimitusjohtajana, vieden valmentavalla otteella ratkaisukeskeisesti ja ihmislähtöisesti yritystämme läpi haastavien aikojen. Elokuussa 2023 oli aika toteuttaa yksi suuri tavoitteeni ja hypätä täysin valmennusyrittäjyyden vietäväksi. 

Toimin edelleen perheyrityksemme hallituksen puheenjohtajana ja osa-aikaisena controllerina ja tuon elämäntyön lisäksi rakennan pala palalta toista elämäntyötäni eli coaching-bisnestäni.

 Olen coachannut naisia tammikuusta 2021 lähtöisin. 

Keväällä 2024 yhdistin Elinvoimainen minä ja Elinvoimainen yrittäjä -valmennukset yhteen. She + CEO = Sheo-valmennus on naisille, jotka haluavat päästä oman elämänsä päähenkilöksi ja viedä elämäänsä eteenpäin omista lähtökohdistaan käsin, elämästä nauttien. 

bottom of page